Monday, August 30, 2010

Seitsmeteistkümnes nädal



















Kõik selleks suveks. Üks päev vähem kui neli kuud sellst ajast möödas, kui ma uazi ostsin ja nüüd sai ta meil peaaegu valmis. Terve nädal kulus kokku panemise peale. Kõik võttis nii kuradima kaua jällegi aega, et seest ei jõudnudki peale kabiini osa midagi valmis. Ja seda ka mitte päris täielikult. Üks kõige vastikumaid asju oli klaaside ette panemine. Seda tõepoolest ei tahaks kellelegi soovitada. Samale tasemele jäävad kindlasti ka esimesed uksed, oma liistude, kolmnurksete akende, tihendite, rullikute ja kõige muuga.
Igaljuhul kokkuvõtteks võik öelda, et saime tunda pettumust, rõõmu, väsimust ja kõike muud. Praegu on kuidagi selline rahulolu tunne. Kohtusime selle nelja kuu jooksul paljude huvitavate inimestega, kelle käest kuulsime meeleolukaid lugusi, legende ning saime õpetussõnu ning saime ka juppe. Kahel inimesel - minul ja Kuidol kulus bussi tegemiseks kokku kummalgi kusagil 250-280 töötundi. Kahepeale kokku seega umbes 500. Eks me algul ei osanud seda arvata, et kõik nii palju aega võtab, aga samas ei taha midagi sitasti ka teha ja nii see aeg lähebki. Sai ju kõik lahti võetud- kere, raam ja mootor eraldi. Mootorilt päris juppideks siiski ei võtnud. Ainult kolve ja sisemust ei puutunud, ülejäänud- radikas, genekas, karbuss, õhupuhasti, starter, kollektor ja kõik muu sai küljest võetud ning puhastatud ja korda tehtud. Täna tegime mõned pikemad, ca 5 km pikused sõidud. Kokku ligi 15 km. Millegi pärast läks keema. Tuleb homme veel asja vaadata. Üks pidurivoolik tahab ka veel vahetust ning tagurdamise tuli ka ei põle, aga muidu on ok :) Lisan ühe pildi ka volga mootorist, mis on 0 km sõitnud ja mille ma endale sain.

1 comment:

  1. kurat kurat kurat - parim uazik mida näinud. tean sellise ehituse tegeliku töömahtu ja siseelu seega - ainult kiidulaul tegijatele!!! väga hea tulemus ja puhas rõõm, et keegi ka viitsib nõukogude rauda elustada

    ReplyDelete